Nereid SWE


"Pujotan nauhaan helmiä.
Helmiä toivosta, helmiä uskosta, helmiä rakkaudesta,
helmiä ystävyydestä.
Pujotan nauhaan helmiä.
Nauhasta tulee verkko.
Verkkoon asumaan, asetan pienen hengen. Sinua suojelemaan,
Unilta, Jotka sinua satuttaisivat.
Sinua rakastamaan ja antamaan,
unet kauniit, hentoiset."
* 24.12.2008 - † 27.03.2015

Nimi: Nereid SWE
Lempinimi: Nekku
Syntynyt: 24.12.2008
Sukupuoli: Tamma
Rotu: Gotlannin Russ
Väri ja merkit: Mustankirjava, herasilmä
Säkäkorkeus: 115cm
rekisterinumero: VH05-028-5839

Kasvattaja: Malin Flanghil, Ruotsi
Tuoja: Suvi
Omistaja: Suvi VRL-01248
Kotitalli: Cresendo

Koulutustaso: Noviisi, ko He C, re 50cm
Painotus: Valjakkopainotteinen

Ikääntyminen

19 vuotta - 21.02.2013
20 vuotta - 08.04.2013
21 vuotta - 25.06.2013
22 vuotta - 12.08.2013
23 vuotta - 01.10.2013
24 vuotta - 18.12.2013
25 vuotta - 05.02.2014

Luonne

Ponin historiasta sen verran, että se saapui tänne Etelä-Ruotsiin suoraan Gotlannista. Ostin sen saaren rannikolla olevalta valjakkopainotteiselta russtilalta jonka siitostammat saavat vaeltaa vapaina saaren ponilaumoissa. Nekkua hankittaessa oli ajatuksena saada rautiaankirjava tamma, koska meillä oleva kirjava orikin on rautiaankirvaja. Mutta toisin kuitenkin kävi. Mukaani tarttui tämä pienenpieni mustankirvaja tamma.

Nereid SWE on sellainen pieni ja suloinen poni, joka on jokaisen pikkutytön unelma kun sen luottamus on saavutettu. Nekku on alussa aina melko arka, mieluummin tilanteita sivusta päin katseleva tamma jonka on hankala saada kavereita. Kaunis ja näpsäkkä neiti osaa kuitenkin toimia jokaisella, kunhan sen kanssa tutustuu ponin omaa tahtia eikä säikyttele sitä turhilla äänenkorotuksila tai äkkinäisillä liikkeillä. Maltti on valttia tämän tapauksen kanssa. Oppiessaan tuntemaan hoitajansa alkaa Nekkukin kuitenkin avautua ja siitä saa varmasti uskollisen ystävän. Tammalla ei ole pahoja tapoja, se ei potki tai pure edes peloissaan ja toimii nöyränä myös inhottavissakin tilanteissa.

Ratsastaessa Nekku on rauhallinen ja toimiva ratsu, ei turhia kaahaile eikä myöskään laiskottele. Se yrittää aina hyvällä menestyksellä, ja haluaa miellyttää vaikkei aina ymmärtäisikään mitä siltä pyydetään. Raippaa Nekulla ei saa käyttää, sillä siitä se ei pidä lainkaan. Hermostunut ja vihainen ratsastaja ei sovi myöskään tämän tamman selkään, sillä vaikka Nekku onkin kiltti ja tasainen saattaa sekin viskoa epäoikeudenmukaisia ihmisiä pitkin seiniä. Koulua Nekku menee nätisti ja kuuliaisesti, eikä suuria ongelmia ole. Esteilläkin neiti toimii moitteettomasti, tosin saattaa tällöin vähän innostua liikaakin.

Ajaessa Nekku on hyvin samankaltainen kuin ratsuna. Valjakkokisaajan unelma, poni joka pyrkii aina toimimaan ajajan ohjeiden mukaan, olivat ne sitten miten sekavia tahansa.

Jälkeläiset


synt, o/t. varsa (isä) - Omistaja

05.10.2010, o. Cresendo's Skafloc (i. Het Eld) - om. Suvi

Sukutaulu


isä. Jiggard SWE ii. Cerbiurus SWE iii. Fahd SWE
iie. Arnora SWE
ie.Geitir SWE iei. Floki SWE
iee. Bera SWE
emä. Nila SWE ei. Asbrand SWE eii. Håikin SWE
eie. Gudurun SWE
ee. Nericå SWE eei. Thorbard SWE
eee. Tyrfing SWE

Isä Jiggard SWE eli tutummin Jigi on 117 senttimetriä korkea Gotlannin Russ. Tämä komea oripoika on luonteeltaan hyvin kiltti ja reipas, aina piisaa vauhtia. Jigi on pääasiallinen valjakkohevonen, joka on pärjännyt kilpailuissa erittäin hyvin. Orilla on vain yksi jälkeläinen, jonka oletetaan pärjäävän valjakkoajossa loistavasti. Isän isä Cerbiurus SWE on ruotsista kotoisin oleva 115cm korkea ori. Tämä ori on hyvä kaikessa mitä vain tekeekin, kouluratsastuksessa, estekentillä ja valjakkohevosena. Ceri on voittanut lukuisia palkintoja ja sitä on käytetty siitokseen muutamia kertoja. Luonteeltaan tämä poika on vähän vaativampi, perinyt sen oletettavasti emältään. Isän emä Geitir SWE tuttujen kesken vain "Neiti". Tässä vasta tulinen rouvashenkilö, josta riittää puhtia vaikka muille jakaa. Tammalta ei luonnetta puutu, mutta taitoa tytöltä kyllä löytyy varsinkin koulukentille. Varsinen rusettihai onkin ollut tähän mennessä, tosin tamma on siirtynyt siitoskäyttöön. Erittäin loistavia jälkeläisiä on syntynyt, periyttää siis kauniit geeninsä hyvin.

Emä Nila SWE, "Nila". Tamma on luonteeltaan rauhallinen ja mukava. Valjakkoajossa käytetty, noin 116 senttiä korkea tamma soveltuu hyvin kaiken ikäisille ja kokoisille hoitajille. Tamman toivotaan periyttävän luonnettaan tuleville jälkeläisilleen. Meriittejä tyttö ei ole vielä saanut, mutta toivottavaa olisi tulevaisuudessa saada jokin arvonimi näin upealle tammalle. Emän isä Asbrand SWE on tulinen ori joka lähtöön. Luonne on siis hankala ja erittäin orimainen, vaikka hellyyttävä tapaus onkin. Orilla on kilpailtu esteillä ja kouluratsastuksessa, mutta pääasiallinen painotus on kuitenkin valjakkoajossa, jossa ori on pärjännyt loistavsti. Siitokseen oria on käytetty jonkin verran ja on huomattu, että ori periyttää kyllä hyvin. Orilla ei ole meriittejä. Emän emä Nericå SWE eli Neriko on kuulias ja ystävällinen tamma. Tamman luonteeseen ei kuulu temppuilu tai ilkeily. Neriko on pärjännyt ihan hyvin valjakkoajossa, mutta estekentillä tamma on aivan lyömätön. Neidillä ei ole vielä mitään arvonimiä, mutta jälkeläisnäyttöä alkaa kohta olla kantakirjaamiseen sopivasti.

© Tigerlily

Kilpailukalenteri


Näyttelyt
Päivämäärä Paikka Laji Jaos Luokka Sijoitus arvonimet Tuomari
28.06.2009 Alluexpress Näyttelyt PKK PKK-Kirjavat 7/9 Akeya

VVJ:n alaiset sijoitukset 1 voittoa ja 2 muuta sijoitusta
Päivämäärä Paikka Jaos Luokka Sijoitus
03.05.2013 Fiktio VVJ Noviisi yhdistetty parivaljakko 1/41
04.05.2013 Fiktio VVJ Noviisi yhdistetty parivaljakko 6/41
09.05.2013 Fiktio VVJ Noviisi yhdistetty parivaljakko 4/41

Muut sijoitukset
Päivämäärä Paikka Jaos Luokka Sijoitus
30.04.2013 Acantha Farm ERJ 40cm 3/17

Valmennukset


Agilityvalmennus 09.02.2009, Beggy Stables
Huh, mikä rodeo ! Pystyesteillä Nekku pelästyi hirveästi, kun maneesin katolta tippui lunta ja siitä aiheutui tömähdys. Poni laukkasi pari kiekkaa koko maneesin ympäri ja kartteli kiinniottajia minkä ehti! Sen piti hengittää hetken aikaa ennen kuin saitte kokeiltua esteitä uudellen. Vaikka poni olikin hermostunut, hallitsit tilanteen oikein hyvin ja puomeilla Nekku menikin jo ihan hyvin. Taisivat ohjaajan jalat kolhia puomeja, eivät ponin jalat! :D Pressu ja silta ylittyivät, kunhan vähän ensin sai nuuhkia. Pujottelussa Nekku ei heti ensimmäseksi tajunnut ideaa, mutta kun muut ponit näyttivät esimerkkiä, Nekku meni perässä oikein hienosti. Pysähdyksestä olin ylpeä, siitä olisi saanut täydet pisteet koulukisoissa! Ahtaaseen tilaan Nekku ei millään meinannut mennä, mutta monia poneja kauhistuttaa suljetun tilan ajatus. Harjoittelemalla se hoituu. Oikein hyvin meni! ;)

Ulkoasun © misery @   |   Grafiikka © Ritva's Gallery   |   TÄMÄ ON VIRTUAALITALLI
Kuvat © Suvi   |   Luonne © wilberi   |   TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN