Cresendo - russeja rakkaudella

Cabarnagh Gremlin * 07.12.2009 - † 17.02.2015

"Pujotan nauhaan helmiä.
Helmiä toivosta, helmiä uskosta, helmiä rakkaudesta,
helmiä ystävyydestä.
Pujotan nauhaan helmiä.
Nauhasta tulee verkko.
Verkkoon asumaan, asetan pienen hengen. Sinua suojelemaan,
Unilta, Jotka sinua satuttaisivat.
Sinua rakastamaan ja antamaan,
unet kauniit, hentoiset."
* 07.12.2009 - † 17.02.2015

Nimi: Cabarnagh Gremlin
Lempinimi: Grem
Syntynyt: 07.12.2009
Sukupuoli: Ori
Rotu: Connemara
Väri ja merkit: kimo
Säkäkorkeus: 142cm
rekisterinumero: VH12-035-0076

Kasvattaja: Cabarnagh Farm, Irlanti
Tuoja: Cyrille
Omistaja: Suvi VRL-01248
Kotitalli: Cresendo

Koulutustaso: ko: Va B re: 100cm
Painotus: Kouluratsastus

Saavutukset:
- KRJ-I 15.02.2014 pistein 101 arviointi päiväkirjassa
- YLA2 20.03.2014 pistein 78 arviointi päiväkirjassa
- CONN-III laatuarvostelussa pistein 42,5 arviointi päiväkirjassa

Ikääntyminen

3 vuotta - 30.04.2010

12 vuotta - 04.08.2013
13 vuotta - 21.10.2013
Tämän jälkeen ikääntyy satunnaisesti

Luonne

Cabarnagh Gremlin -niminen connemaraori tunnetaan hieman vauhdikkaasta ja jääräpäisestä luonteestaan. Gremiksi kutsuttu ori on ennakkoluuloinen uusia asioita, ihmisiä ja muita eläimiä kohtaan. Ennestään tuttuja ihmisiä ja asioita ori ei kuitenkaan vieroksu, vaan suhtautuu näihin luottamuksella.

Ratsastaessa Grem kulkee hyvin eteenpäin, mutta jääräpäisen luonteenpiirteen takia ori saattaa keksiä omia konnankoukkuja kesken tehtävän. Ratsastajan tulee siis olla valppaana, eikä hän saa antaa orille pienintäkään mahdollisuutta karata käsistä. Toisaalta kun Gremin on saanut hallintaan ja on myös näyttänyt orille, ettei tämä tule pääsemään eroon työnteosta, pysyy ori kiltisti kuulolla ja tekee mitä käsketään. Takapää tuppaa nousemaan Gremillä turhankin usein pukkien merkeissä jos orilla on tylsää, eikä pukit ole aina pieniä ja vaatimattomia. Pukitusinspiraation iskiessä Gremille, oria täytyy vain hoputtaa eteenpäin ja toivoa, ettei vain tipahda maankamaralle. Tietysti paras keino estää turhat pomppimiset on keksiä orille tekemistä tekemisen perään, ettei tämä vain tylsistä ja päätä aloittaa omaa show'ta.

Koulupainotteiselta Gremilta sujuvat koululiikkeet vaativa B -tasolla. Nopeatempoinen, ilmava askellus tulee esille eritoten laukassa, jota ollaankin kehuttu useaan otteeseen. Myös ori itse tietää olevansa näyttävä kaveri ja esitteleekin mieluusti näyttävää askellustaan yleisön edessä. Ori siis saattaa alkaa steppailla omiaan ja kestää tovi, ennen kuin orin saa takaisin ruotuun. Kun Grem keskittyy itse tehtävään, eikä hötkyile omiaan tai seuraa ulkopuolen tapahtumia ja ääniä, luistaa työnteko hyvin ja ori kokeilee tehdä kaiken juuri niin, kuin ratsastaja haluaisi.

Esteet tuovat mukavaa vaihtelua koulurääkin jälkeen ja myös Grem tykkää satunnaisesta alanvaihdosta. Tosin jarrut orilta tuntuvat uupuvan joka toisessa kaarroksessa, eli satulaan tarvitaan hieman kokeneempi ratsastaja kun samalle kentälle laitetaan Grem ja esteet. Hieman kovempaa kuolainta käytettäessä ori pysyy paremmin kuulolla ja puomit pysyvät kannattimillaan. Hyvällä lykyllä ori suorittaa metrin ratoja ja kun orikin keskittyy täysillä hyppyihin, on meno mukavaa katseltavaa. Ratsastajan täytyy vain pitää ori hanskassa ja ottaa muutama pidäte esteen lähestyessä. Gremillä on nimittäin tapana kiihdyttää vauhtiaan ennen estettä, jonka seurauksena hyppy lähtee joko aivan liian kaukaa tai ihan esteen edestä.

Maastoilu on mukavaa rauhallisella ja luotettavalla hevosella, eli toisin sanottuna ei Gremillä. Ori säpsähtelee aiheellisia, mutta myös turhanpäiväisiä asioita. Asiaa ei auta yhtään jos ori on ainoa hevonen kilometrin säteellä. Jos mukaan no lähtenyt toinen hevonen Gremille kaveriksi, toimii kimo orikin paremmin eikä säiky kaikkea eteen sattuvaa. Maastoesteillä Grem loikkii mahdollisimman korkealta, kai ori kuvittelee vallihaudoissa majailevan sapelihammaskissoja sun muita petoja. Päästyään yli maastoesteiden tuomasta kauhusta, ottaa ori mielellään rentoutumishetken pulahtamalla ensimmäiseen mahdolliseen jorpakkoon. Ori nauttiikin uimisesta ja käyttäytyy vedessä mallikelpoisesti.

Hoitaessa Grem ei tykkää yhtään hennosta sivelystä karvaa vasten, vaan harjauksessa saa olla voimaa. Kaviot eivät välttämättä nouse ensimmäisellä tai edes toiselle yrityksellä, mutta sinnikkäästi yrittämällä kaviot saatetaan saada joskus puhtaaksi. Varusteiden laitto sujuu puolestaan jouhevasti, vaikka ennen ori vieroksuikin kuolaimia. Nykyään Grem on kuitenkin aikuistunut, eikä nostele päätään kohti taivasta heti kuolaimet nähdessään. Narun varressa ori saattaa kiskoa taluttajaa omille reiteilleen, varsinkin jos lähipiirissä majailee nättejä tammoja.

Grem on muiden orien seurassa pomottava, mutta kovin kauaa muut eivät anna orin tehdä mitä lystää, vaan tiputtavat tämän takaisin maanpinnalle. Tammaneidoille orin pitää tietty esitellä itseään mahdollisimman usein, vaikka tämän charmikkuus ei ota iskeäkseen tallilla pyöriviin tammoihin. Ori ei anna tämän haitata itseään, vaikka luulisi, että pakkien saaminen tekisi alakuloiseksi. Ruoka-aikoina Grem pyrkii näyttämään oikein pelottavalta kaverilta, jotta saisi itselleen mahdollisimman suuren kasan ruokaa. Orin taktiikka ei tunnu kuitenkaan ottavan tuulta siipien alle, sillä muut orit tuhahtelevat Gremin suunnitelmille ja tunkevat itse isoimmille apajille.

Pitkät trailerimatkat ovat poissa muodista, ainakin Gremin mielestä. Ilman vähän väliä tapahtuvia pysähdyksiä ja pausseja ori alkaa metelöidä ja osoittamaan mieltään. Heinäverkko ja matkakaveri antavat orille hetken ajaksi muuta mietittävää. Itse kisapaikalla Grem poukkoilee kaikkien mahdollisten tammojen suuntaan ja toisia oreja kohtaan Grem käyttäytyy mahtipontisesti. Suorituksen aikana ori saattaa seurata ympärillä tapahtuvia asioita, eikä näin ollen keskity suoritukseen täydellä teholla.

Jälkeläiset

syntynyt, o/t. nimi (emä)

15.11.2013, t. Melinda CRE (e. Glorious Giselle)
18.04.2014, t. Alice Blue Venice (e. Rossmore Ruby Red)
21.08.2014, o. Aidan Great Silver (e. Mayotte)
15.02.2015, o. Aidan Crenshaw (e. Hunfields Laveria)
01.02.2015, t. Granstad Hvetebrødsdager (e. Aidan Honeytale)

Sukutaulu


isä. Grayland Wonder Doc ii. Bolt Sparrow iii. Wise Guy
iie. Lily Marleen GB
ie. Grayland White Magic iei. Grayland Lucky Luke
iee. Grayland Miss Molly
emä. Cabarnagh Alinya ei. Wydiel Lacoste eii. Wydiel Condor
eie. Wydiel Venus
ee. Irene de Callough eei. Luron de Callough
eee. Amelie de Callough

Gremin isä Grayland Wonder Doc on Irlannissa asuva menestynyt kouluori. Doc on kilpaillut vaativa B tasolla asti hyvin prosentein ja tuloksin. Tämä kimo 145cm korkea ori on myös suosittu jalostuskäytössä sillä sen näytöt varsarintamalla ovat olleet lupaavia.
Bolt Sparrow ei ole varsansa tavoin menestynyt kouluratsu, mutta siistoskäytössä tämä kimo 140cm korkea ori oli erittäin suosittu elinaikanaan. Bolt oli myös hyvin korrekti rakenteeltaan ja napsi pokaaleja kotiin näyttelykehistä. Oria kisattiin pikkuluokissa, lähinnä Helppo B -tasolla.
Ruunikko 142cm korkea ori Wise Guy oli erään irlantilaisen tilan kantaoreja. Tätä herrasmiestä käytettiin paljon siitokseen mutta vain tilan omille tammoille. Wise Guy ei kilpaillut ratsastuslajeissa.
Lily Marleen GB oli hienorakenteinen kimo tamma. Melko pienikokoinen, vain 138cm korkea tamma oli pelkästään siitoskäytössä. Lily ehti saamaan kymmenen hienoa varsaa joista osa jäi omalle tilalle sukua jatkamaan ja osa myytiin erilaisiin käyttötarkoituksiin ympäri Irlantia.
Gremin isänemä oli Grayland White Magic niminen ruunivoikko. Tamma ei ollut kisaratojen tykki tai näyttelykehien rusettihai. Tavallisen 144cm korkean tamman elämä oli omistettu varsoille joita kertyi kahdeksan kappaletta. Magic ehti myös toimia opettajana muutamalle nuorelle ratsastuksen saralla kiltin ja rauhallisen luonteensa ansiosta.
Grayland Lucky Luke oli pohjimmiltaan kunnon kilparatsu. Tämän ruunivoikko menestyi loistavasti kouluradoilla ja starttasi myös sekä kenttä- että estekisoissa. Varsoja orista ei jäänyt kuin muutama mutta 140cm korkea Lucky Luke muistetaankin lähinnä suorituksistaan kilparadoilla.
Kimo 146cm korkea Grayland Miss Molly voitti elämänsä aikana monet palkinnot tilan kokoelmiin. Tamma oli hyvärakenteinen ja menestyi näyttelyissä, mutta tämän lisäksi potentiaalia löytyi myös koulupuolella. Ahkeran kisaamisen ja valmentautumisen johdosta tamma ehtikin saada vain kolme varsaa.

Cabarnagh Alinya oli yhden Irlantilantilaissiittolan parhaita tammoja. Tamma menestyi loistavasti näyttelyissä ja oli hyväluonteinen. Kimo 145cm korkea Alinya myös hoiti varsat esimerkillisesti. Ikävä kyllä tamma sai vain orivarsoja, niitä lähes kymmenen kappaletta. Muutaman kerran tamma kilpaili myös kouluratsastuksessa tuoden pari ruusuketta kotiinsa.
Musta monitoimiori Wydiel Lacoste ehti olla siitosorina, kilpailla niin esteitä kuin koulua ja näyttelyistäkin tuli menestystä. Ori ei ollut kovin kuuluisa eikä jättänyt montaa varsaa sillä se ei asunut millään kasvattajalla vaan tavallisen yksityishenkilön omistuksessa. Ori jouduttiin lopettamaan vain 15 vuoden iässä hiekkaähkyn seurauksena.
Wydiel Condor oli musta melko rajuluontoinen ori. Tätä ponia eivät kaikki saaneet käsitellä ja sitä ei mielellään kuljeteltu ihmismassoihin. Condoria ei aluksi uskallettu käyttää siitokeen koska huonon luonteen pelättiin periytyvän, mutta tammoja oli tarjolla jatkuvasti. Niimpä tämä 146cm korkea ori astui muutaman kesän ajan jättäen ihan toimivia, mukavia varsoja.
Ruunivoikko Wydiel Venus oli harvinaisen kiltti ja rauhallinen tamma. Tämän siitosponi saikin varsojen teon ohella toimia talutusratsuna ja opettaa muutenkin lapsia hevosmaailman saloihin. Kokoakaan ei ollut liikaa tähän tarkoitukseen, vain 139 senttiä. Varsoja tamma sai vain viitisen kappaletta, sillä Venus kärsi muutamana vuonna tiinehtyvyysongelmista ja loi pari varsaansa.
Gremin emänemä Irene de Callough oli 142cm korkea kimo tamma. Irene oli henkene ja vereen kilpaponi ja pärjäsi kouluradoilla loistavasti jopa vaativa B luokissa. Esteitä tamma kävihyppäämässä myös säännöllisesti, jopa 110cm luokkia. Jäätyään eläkkeelle kilpaponin hommista Irene sai kaksi varsaa.
Luron de Callough oli yksi erityisesti käyttöponeja jalostavan Callough-siittolan helmistä. Kotiin jäivät vain parhaat jatkamaan sukua ja Luron sai kunnian jäädä siitosoriksi hyvän näyttelymenestyksesnä turvin. Tällä kimolla 145cm korkealla orilla oli myös takanaan erittäin menestynyt suku, joten Luron uskottiin jättävän loistavia kilpavarsoja.
Kimo 144cm korkea Amelie de Callough oli luonteeltaan täysi siitostamma. Kilparadoilla tammaa käytettiin mutta parhaiten se tuntui viihtyvän kotitilalla varsoja paimentaen. Tamma saikin 14 varsaa ja otti kaikki tarjotut orpovarsatkin omien rinnalle kasvamaan imettäen tällöin jopa kahta pientä samanaikaisesti.

Kilpailukalenteri


Näyttelyt

Päivämäärä Paikka Jaos Luokka Sijoitus arvonimet/pisteet Tuomari


KRJ:n alaiset sijoitukset 14 voittoa ja 51 muuta sijoitusta
Päivämäärä Paikka Jaos Luokka Sijoitus
16.04.2012 Luxus ponies KRJ Vaativa B 5/30
17.04.2012 Luxus ponies KRJ Vaativa B 3/30
19.04.2013 Gestüt Silbereiche KRJ Vaativa B 3/30, 72.514%
19.04.2012 Fiktio KRJ Vaativa B 1/60
23.04.2012 Fiktio KRJ Vaativa B 5/60
26.04.2013 Akileya KRJ Vaativa B 2/30
10.05.2013 Huvitus KRJ Helppo A 6/40
11.05.2013 Huvitus KRJ Helppo A 4/40
15.05.2013 Huvitus KRJ Helppo A 5/40
17.05.2013 Huvitus KRJ Helppo A 3/40
17.05.2013 Huvitus KRJ Helppo A 4/40
18.05.2013 Huvitus KRJ Helppo A 5/40
23.10.2013 Suokorpi KRJ Vaativa B 2/30
23.10.2013 Suokorpi KRJ Vaativa B 3/30
24.10.2013 Suokorpi KRJ Vaativa B 2/30
25.10.2013 Suokorpi KRJ Vaativa B 1/30
26.10.2013 Suokorpi KRJ Vaativa B 5/30
28.10.2013 Suokorpi KRJ Vaativa B 4/30
29.10.2013 Suokorpi KRJ Vaativa B 1/30
30.10.2013 al Najya KRJ Vaativa B 1/50
10.11.2013 Fiktio KRJ Vaativa B 1/40
11.11.2013 Fiktio KRJ Vaativa B 2/40
11.11.2013 Takkuinen KRJ Vaativa B 2/40
13.11.2013 Huvitutti KRJ Vaativa B 2/50
13.11.2013 Takkuinen KRJ Vaativa B 1/40
14.11.2013 Takkuinen KRJ Vaativa B 1/40
14.11.2013 Susiraja KRJ Vaativa B 3/39
15.11.2013 Susiraja KRJ Vaativa B 2/39
17.11.2013 Huvitutti KRJ Helppo A 5/50
17.11.2013 KK Bailador KRJ Vaativa B 4/40
18.11.2013 Fiktio KRJ Vaativa B 4/40
19.11.2013 Huvitutti KRJ Vaativa B 1/50
19.11.2013 Fiktio KRJ Vaativa B 6/40
21.11.2013 Huvitutti KRJ Vaativa B 2/50
22.11.2013 Fiktio KRJ Vaativa B 4/40
23.11.2013 KK Bailador KRJ Vaativa B 6/40
24.11.2013 KK Bailador KRJ Vaativa B 5/40
26.11.2013 Susiraja KRJ Vaativa B 2/30
26.11.2013 Airlea Sporthorses KRJ Vaativa B 3/30
29.11.2013 Satulinna KRJ Vaativa B 5/40
10.12.2013 Bellagrove KRJ Vaativa B 2/30
11.12.2013 Bellagrove KRJ Vaativa B 3/30
23.12.2013 Sävelsalo KRJ Vaativa B 1/31
25.12.2013 Jindabyne KRJ Vaativa B 6/40
26.12.2013 Jindabyne KRJ Vaativa B 6/40
26.12.2013 Sävelsalo KRJ Vaativa B 4/31
26.12.2013 Jindabyne KRJ Vaativa B 6/40
28.12.2013 Jindabyne KRJ Vaativa B 1/40
29.12.2013 Sävelsalo KRJ Vaativa B 3/31
29.12.2013 Sävelsalo KRJ Vaativa B 5/31
30.12.2013 Sävelsalo KRJ Vaativa B 1/31
08.01.2014 Tackelberry KRJ Vaativa B 2/40
09.01.2014 Satulinna KRJ Vaativa B 3/40
13.01.2014 Satulinna KRJ Vaativa B 6/40
18.01.2014 Cresendo KRJ Vaativa B 5/50
18.01.2014 Fiktio KRJ Vaativa B 3/40
19.01.2014 Cresendo KRJ Vaativa B 1/50
20.01.2014 Cresendo KRJ Vaativa B 2/50
23.01.2014 Fiktio KRJ Vaativa B 6/40
25.01.2014 Fiktio KRJ Vaativa B 1/40
26.01.2014 Parodia KRJ Vaativa B 4/50
26.01.2014 Herkkähetki KRJ Vaativa B 3/30
28.01.2014 Parodia KRJ Vaativa B 2/50
03.02.2014 Armas KRJ Vaativa B 2/40
04.02.2014 Parodia KRJ Vaativa B 2/50
31.01.2014 Censored KRJ Va B 1/36


Muut sijoitukset
Päivämäärä Paikka Jaos Luokka Sijoitus
20.04.2012 Stjerne ERJ 90-100cm 2/40
31.05.2012 Susiraja ERJ 100cm, Tarinaluokka 2/12

Valmennukset & Päiväkirja


27.02.2013 - Kouluratsastus
Valmennuksen aluksi ratsukko sai verrytellä hetken kevyessä ravissa. Grem tapansa mukaan koitti päästä sieltä missä aita on matalin. Ori ravasi tahmeasti ja vastusti pohjetta. Kun ratsastaja päättäväisesti kertoi, että tehtävä on liikkua ori alkoi pikku hiljaa lämmetä tekemiselle.
Verryttelyn jälkeen ratsukko sai tehtäväkseen pohkeenväistöt. Aluksi niitä tehtiin käynnissä ja väistö sujuikin hyvin. Ori liikkui hyvin niin kauan, kun tekemistä riitti. Ravissa ratsastaja luotti Gremiin hieman liikaa ja ori teki väistön sijaan mallikkaan lisäyksen kohti uraa. Seuraavalla yrityksellä ratsastaja teki valmistelut huolellisemmin ja ori väistikin kauniisti.
Muutaman erittäin hyvin onnistuneen väistön jälkeen ratsukko sai hengähtää hetken käynnissä.
Tämän jälkeen sama harjoitus toistettiin laukassa. Aluksi poni vain lisäsi vauhtiaan, mutta väistöstä ei ollut tietoakaan. Selkeämmillä avuilla asia kuitenkin korjaantui ja homma alkoi toimia. Poni näytti upealta työskennellessään hyvin ja keskittyessään ratsastajan apuihin. Olin todella tyytyväinen ratsukon suoritukseen. Loppuverryttelyksi ratsukko ravaili hetken kevyessä ravissa ja lähti sitten maastoon kävelemään tallin toisen hevosen seurassa.
Valmennus sujui hyvin ja Grem yllätti hyvällä käytöksellään ja keskittymisellään. Ori ei kenkkuillut yhtään niin paljon, kun sen tapoihin toisinaan kuuluu. Kaikenkaikkiaan valmennus oli onnistunut ja kaikille jäi siitä hyvä mieli.
Vamlentajana Roo

17.09.2013 - Kouluratsastus
Saavuin iltapäivästä pitämään kouluvalmennusta Suville ja Gremille. Henkeni lähes salpautui kun näin tuon kerrassaan suloisen pienen kimon orin. Suvi ja Grem jo ravailivatkin kentällä nätin näköisesti ja tekivät hyvinkin symmetrisiä ympyröitä. Siirryin kentän keskelle aidan ali ja Suvi pysäyttikin Gremin luokseni. Rapsutin kimoa oria hieman niskasta ennenkuin pyysin Suvia jatkamaan ravissa. Pyysin Suvia kokoamaan oria enemmän ja ratsastamaan takapäätä enemmän alle. Hetkessä tämä uljas ori askelsikin hyvin näyttävästi, lähes lumoavan näköisesti.
Otimme ensimmäiseksi tehtäväksemme koota Gremin ravia lyhyillä sivuilla enemmän, kun taas pitkillä sivuilla lisäämään. Suvi sai Gremin kokoon lyhyillä sivuilla hyvin mallikkaasti, oli selvää, ettei tämä tosiaan ollut ensimmäinen kerta kun tämä kaksikko työskentelee yhdessä. Pitkillä sivuilla vauhti pääsi kasvamaan hieman liiankin reippaaksi ja takajalkojen työskentely jäi hieman vajavaiseksi. Huomautin asiasta ja seuraava pitkä sivu menikin paljon edellistä paremmin. Kun Suvi ja Grem olivat tehneet tätä harjoitusta jonkin aikaa, huomasin, että tätä kimoa oria alkoi jo kyllästyttää kyseinen tehtävä joten ohjeistin parin siirtymään käyntiin ja siirtymään pääty-ympyrälle. Pyysin Suvia valmistelemaan laukannoston ja kun he olivat valmiita niin nostamaan laukan. Ensimmäinen laukannosto vaati muutaman raviaskeleen, joten pyysin Suvia nostamaan laukan uudestaan käynnin kautta ja valmistelemaan hieman paremmin. Suvi teki työtä käskettyä ja tuloksena oli mitä siistein laukannosto. Kehuin paria vuolaasti ja pyystin kokoamaan laukkaa, jotta Grem työskentelisi enemmän takapäällään. Orin laukka oli todella näyttävä ja liidokas. Kun laukka oli hyvä kerroin, että heidän seuraavana tehtävänään on alkaa työstämään laukassa kahdeksikkoa joiden liittymäkohdassa heidän tulisi tehdä laukanvaihto. Ensimmäiset laukanvaihdot tuottivat hieman vaikeuksia, mutta hyvillä valmisteluilla suoritukset paranivat kerta kerralla. Kun pari oli hionut suorituksensa täydellisyyttä hipovaksi, annoin muutamia kehuja ja luvan loppuverkkoihin.
Parin työskentely oli saumatonta ja silmää hivelevää katsottavaa. Tämä poni epäilemättä pärjää kisakentillä.
Valmentajana Ljusia

31.05.2013 - Tarinaosallistuminen, Susiraja 100cm (2/12)
Aihe: Hevosellasi on poikkeuksellisen energinen päivä ja esteet ylittyvät reilulla ilmavaralla. Kirjoita facebook-päivitys tilanteesta, antoiko pirteys suorituksellenne extrapotkua vai lensitkö kenties komeassa kaaressa alas jättiloikkien vuoksi?
Perun puheeni siintä että tän ponin voi lähettää junalla timbuktuun, tää jopa osas käyttäytyä ja jarrutkin pelasivat!!

11.06.2013 - Tarinaosallistuminen, Susiraja Va B (3/6)
Aihe:Kirjoita lyhyehkö (noin 200 sanaa) reklamaatio kisajärjestäjille siitä, kun juuri SINUN hevosesi ei saanutkaan sitä sinivalkoista ruusuketta. Oliko vika kentässä, järjestäjissä, tuomarissa, vaiko kenties siinä viereisessä trailerissa olleessa pienessä taitavassa ponissa, joka meni sinun ja ratsusi ohi tuloslistoilla?
Hyvät järjestäjät, kehuitte kisojenne olevan hyvin organisoidut ja laadukkaat, mutta olen hieman eri mieltä. Olitte jättäneet kisa-alueelle lojumaan ties mitä arvokkaita kisahevosia saastuttavia asioita, häpeäisitte! Seuraavalla kerralla järjestäessänne kisoja voisitte poistaa ne likaiset ja pörröiset poninkuvatukset kisa-alueella sijaitsevista tarhoista ja piilottaa jonnekkin perämetsään sillä eihän kukaan arvonsatunteva miljoonaratsu voi sellaisten seurassa toimia edukseen. Ne vievät hevosilta täysin keskittymiskyvyn ja laaturatsumme tuntevat tulevansa häpäistyiksi kun ne laitetaan kymmenen kilometrin säteelle tuollaisista väritykseltäänkin lehmää muistuttavista otuksista. Toivoisinkin kisoilta tulosten mitätöintiä ja pikaista uusintaa paremmilla järjestelyillä, tämän kertainen oli ala-arvoista. Toivottavasti korvaatte myös hevostemme psykologikäynnit ja terapiat, sillä ne varmasti saivat valtavia traumoja päivästä.

26.12.2013 - Kouluvalmennus
Aloititte pitkällä alkulämmittelyllä. Teitte taivutuksia ja väistöjä. Tänään olisi vuorossa väistöjen tekemistä, ainakin käynnissä ja ravissa. Lämmittelyjen jälkeen tulitte tehtävää, jossa pitkillä sivuilla siksak väistöä ja lyhyillä sivuilla voltti. Aluksi tuli ongelmia taivutuksen kanssa volteilla. Väistöt menivät hyvin, joten saitte jatkaa ravissa. Ravissa Grem oli aktiivinen takajaloista, mutta etujalat eivät tehneet töitä. Käskin Suvin pistämään Gremin etujalatkin töihin. Sen jälkeen Grem toimi hienosti. "Upeaa! Voitte tehdä voltit nyt laukassa, mutta ensin vaihda suuntaa." Teitte mitä käskin ja tulitte toisesta suunnasta siksak väistöt ravissa ja voltit laukassa. Välillä Gremin takajalat meinasivat lopettaa työnteon, joten Suvi sai kamppailla hetken jalkojen kanssa. Suvi nosti laukan, mutta keskellä volttia Grem teki pysähdyksen ja yritti kääntyä. Suvi sai kuitenkin orinsa hallintaansa. Jatkoitte laukassa koko uran läpi, että Gremin takajalat alkoivat toimia kunnolla. Nousit hieman kevyeesen istuntaan, josta Grem innostui. Grem heitteli pari pukkia, joten Suvi käänsi orinsa voltille. Tulitte toisesta suunnasta voltteja laukassa. Volttien jälkeen jatkoitte työnskentelyä ravissa, jotta Grem alkaisi rentoutua. Grem ei halunnut koko ajan taivuttaa itseään, joten alkoi pysähdellä. Suvi sai kuitenkin Gremin pysymään ravissa, joten Grem luovutti. Aloitte tehdä loppuverryttelyjä itsestään. Sanoin heipat ja jätin parivaljakon kävelemään.
Valmentajana Kiiu

08.01.2014 - Päiväkirjamerkintä
Tarkoituksenani oli tänään lähteä maastoon Gremin kanssa. Eilen ulkona oli upea pakkaspäivä mutta nyt.. Vettä satoi kun saavista kaatamalla. Ihanaa. Hain kuitenkin kauniilla sinisellä (tosin erittäin kuraisella) loimella kuorrutetun Gremin tarhasta talliin. Tallissa harjasin herraa jonkin aikaa kunnes totesin että pesupaikalle siirtyminen on tarpeellista. Jalat hinkkasin siis puhtaaksi veden ja juuriharjan kanssa ja lopulta olisi hiustenkuivan ollut varmasti kätevä apu. Koska moista kapinetta ei tallista löydyGrem sai kuivatuksetn peristeisesti pyyhkeellä. Tämän jälkeen olin jo niin kiukustunut tähän Ruotsin talveen etten viitsinyt kiusata itseäni masentavalla maastolenkillä kun tiesin ettei Grem ollut unelmamaastoseuraa. Niimpä tyydyin raahaamaan orin kentälle jossa juoksutin sitä hetken. Tilsat lentelivät ja ori liukasteli ikävästi märällä lumella hokeista huolimatta. "Jos vaikka luovutettaisiin.." mumisin Gremille ja kiikutin orin pikapikaa loimen kera takaisin tarhaan ja siirryin itse vaatekaapin kautta tv:n äärelle..

16.01.2014 - Päiväkirjamerkintä
Taluttelin aamusta ponit normaalisti tarhoihinsa. Mauno sai jäädä talliin sillä se oli tänään tarkoitus vaihtaa uuteen tarhaporukkaan Gremin ja Toivon kanssa. Grem ja Toivo olivat hyvää pataa keskenään, joten en ollut aiemmin halunnut pistää sekaan toisia. Kasvava Mauno alkoi kuitenkin kaivata kookkaampaa leikkiseuraa joten tämä tarha olisi toivottavasti paras ratkaisu. Muiden ollessa jo pihalla nappasin siis viimeiseksi jäännistä hämmästyneen Maunon narun päähän ja kiikutin pihalle. Grem ja Toivo katselivat ihmeissän kun toin puoliverisen rääpäleen niiden aitaukseen. Poistuttuani tarhasta alkoi tutustuminen. Grem uhitteli kovasti nuoremmalleen Toivon hyppiessä ja pomppiessa kuin pikkuvarsa. Mauno ja Grem ottivatkin aika reippaasti yhteen. Melko pian selvisi ettei Grem pärjännyt tälle orille ja kaksikko rauhoittui. Seuraavaksi oli vuorossa välienselvittely Toivon kanssa. Toivo tuntui ottavan kaiken leikin kannalta, mokoma hömlö.. Nopeasti oli siis Toivokin pistetty ojennukseen (tosin herra kovasti vielä koetti härnätä Maunoa) ja muutaman laukkaspurtin jälkeen kolmikko rauhoittui syömään. Mauno nappasi selvästi heti itselleen lauman pomouden, mutta ajan kanssa selvisi ettei ori ollut mikään hirmuhallitsija. Mauno kyllä kuritti välillä kukkoilevaa Gremiä, muttei liiaksi. Tästä taitaa ajan kanssa muodoostua oikein hyvä kolmikko!

18.01.2014 - Kouluvalmennus
Maneesissa verrytteli connemara Grem. Se vaikutti energiseltä ja ehkä vähän sähläävältä, mutta Suvi sai sen siitä huolimatta liikkumaan oikein nätisti. Alkulämmittelyssä Grem yritti vähän venkoilla asetuksia ja taivutuksia vastaan, mutta siltin se liikkui hyvin eteenpäin omalla moottorilla. Aloitimme avotaivutuksilla keskihalkaisijalla. Ensin käynnissä ja halkaisijalta tultaessa piti nostaa laukka jompaan kumpaan suuntaan. Avotaivutuksessa Grem yritti vastustaa taivutusta vääntämällä takaosaansa päinvastaiseen suuntaan. Annoin Suville kouluraipan ja yrittämään uudestaan. Raippa tehosi ja pieni huomautus sai Gremin kuuntelemaan jo huomattavasti paremmin sisäpohjetta. Laukannostoja ori alkoi jo ennakoimaan ja muutaman kerran ratsukko jätti noston kokonaan tekemättä. Vaikeutin tehtävää niin, että kesken taivutuksen piti tehdä raviin siirtyminen, mennä hetken ravissa taivutusta ja nostaa laukka. Taivutus piti säilyä kaikkien askellajien läpi. Laukassa piti jatkaa pitkä sivu ja tulla sama tehtävä uudestaan. Ratsukko suoriutui erittäin hyvin, vaikka laukannostossa Grem suoristui liikaa. Muutaman toiston jälkeen olimme Suvin kanssa molemmat tyytyväisiä ja annoin ratsukon loppuverrytellä itsenäisesti. Heitin muutaman kehun orin hienoista askeleista.
Valmentajana Venttu

15.02.2014 - Laatuarvostelu
Grem kävi KRJ:n laatuarvostelutilaisuudessa ja palkittiin KRJ-I palkinnolla! Pisteitä ori keräsi 101, alla pisteytys. Upea homma, tallin ensimmäinen I-palkittu poni.
21 (7+7+7) - 40 - 22 - 10 - 8 = 101 p. KRJ-I

20.03.2014 - Yleislaatuarvostelureissu
Aamu valkeni sateisena ja Dino sekä Grem lastattiin autoon suuntana YLA-tilaisuus. Mieliksemme molemmat pojat pääsivät palkinnoille, tässä Gremin arvointi:
23 (15+8) - 18,5 (16,5+2) - 18,5 - 15 - 3 = 78p / YLA2 Sukuselvityksessä oli kirjoitusvirheitä jonkin verran ja se oli hyvin epätasainen laadultaan. Sopusuhtainen ori. Toivoisin kehittyneempää lihaksistoa.

23.11.2014 - Connemarojen laatuarvostelutilaisuus
Grem pääsi osallistumaan ensimmäiseen järjestettyyn connemarojen laatuarvostelutapahtumaan ja kotiin tuomisina oli jopa palkinto!
Rakenne: 6p + Luonne: 6p + Sivujen yleisilme: 3,5p + Suku: 5p + Jälkeläiset: 10p + Muut tekstit: 5p + Lisäpisteet 7p
= 42,5p, CONN-III
Hieno, panostettu poni. Pisteitä olisi nostanut hieman mielenkiintoisemmat sivut ja parempi rakenne.
Luonne oli pitkä mutta siinä jäätiin kaipaamaan lisämaustetta omaperäisyydellä.

Ulkoasun © misery @   |   Grafiikka © Ritva's Gallery   |   TÄMÄ ON VIRTUAALITALLI
Kuvat © Glaskopf Connemara Ponies   |   TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN